fermacell® Firepanel A1 – Nova dimenzija zaštite od požara

Protupožarna ploča fermacell® Firepanel A1 u osnovi se sastoji od gipsa i papirnih vlakana, koja se dobivaju iz papira postupkom recikliranja. Još bolja protupožarna svojstva građevinskog materijala i komponente omogućena su proširenom recepturom i zamjenom određenog udjela papirnih vlakana negorivim materijalom.

Prirodne sirovine miješaju se i nakon dodatka vode, bez ikakvih drugih vezivnih sredstava, prešaju pod visokim tlakom u stabilne ploče, suše, obostrano hidrofobiraju i režu na tražene formate. Gips reagira s vodom, prodire u vlakna te ih i obavija. To uzrokuje visoku stabilnost i negorivost najviše klase europskog građevinskog materijala A1 u skladu s normom DIN EN 13501-1 i nacionalnom normom DIN 4102-1.

Zbog sastava materijala ploča fermacell® Firepanel A1 ujedno je protupožarna i građevinska ploča te ploča za vlažne prostorije koja ima obostrano homogena svojstva ploče. Nudi sva poznata svojstva gips vlaknastih ploča fermacell® u suhoj gradnji s boljim protupožarnim svojstvima za građevinski materijal i komponente.


Zaštita od požara – sigurna, provjerena i ekonomična

Klasa građevinskog materijala A1

Nova protupožarna ploča fermacell® Firepanel A1 pripada najvišoj europskoj klasi građevinskog materijala A1 u skladu s normom DIN EN 13501-1 i nacionalno u skladu s normom DIN 4102-1. To znači da se ploče fermacell Firepanel A1 mogu upotrebljavati svugdje gdje je za strukturnu zaštitu od požara potrebna obloga od građevinskog materijala klase A1.


Oznaka CE

Ploče Firepanel A1 proizvedene su, ispitane i označene (oznakom CE) u skladu s europskim standardom za gipsane ploče ojačane vlaknima DIN EN 15283-2.

Izvanredna zaštita od požara

Ploča fermacell® Firepanel A1 nudi sva poznata svojstva gips vlaknaste ploče fermacell® za suhu gradnju. Upotrebljava se u zatvorenom s još učinkovitijim svojstvima zaštite od požara za građevinski materijal i komponente.

Područja primjene primjerice su:

  • Montažni zidovi s metalnom potkonstrukcijom
  • Pregrade za šahtove i zidne obloge
  • Viseći stropovi

 

Gips vlaknaste ploče fermacell® Firepanel A1 posebno su ekonomične jer je za radove, zaštitu od požara i vlažnu prostoriju potrebna samo jedna vrsta ploča.

 

Aestuver® – posebna zaštita od požara  

Tvrtka James Hardie nudi posebne proizvode ploča za projekte s posebno visokim zahtjevima za zaštitu od požara. Protupožarne ploče ojačane cementom i staklenim vlaknima obično se upotrebljavaju u strukturnoj protupožarnoj zaštiti, tunelima, za industrijske i OEM primjene. Ostala područja primjene su:

  • Protupožarne obloge za nosive, zidne i stropne konstrukcije
  • Protupožarne ploče za odvode ventilacije i odvode za kontrolu dima
  • Protupožarna zaštita sustava kabelskih vodova
  • Rješenja za sigurno projektiranje putova za evakuaciju i spašavanje
  • Sustavi protupožarnih pregrada i spojeva   
  • Rješenja za specijalne konstrukcije
 

Više informacija o posebnim rješenjima za zaštitu od požara Aestuver®

Ostala rješenja koja nudimo:

×