Tvrtka i robne marke

Tvrtka James Hardie Europe GmbH podružnica je tvrtke James Hardie Industries plc (JHIplc), koja posluje širom svijeta, a osnovana je u Australiji 1888. godine. Danas je tvrtka James Hardie Industries plc vodeća na međunarodnom tržištu građevinskih materijala od cementa ojačanog vlaknima s iznimno jakim tržišnim položajima u SAD-u, Australiji, Novom Zelandu i na Filipinima.

 

Tvrtka James Hardie Europe GmbH nastala je preuzimanjem tvrtke Fermacell GmbH godine 2018. Uz fasadne obloge Hardie® Plank i Hardie® Panel izrađene od cementa ojačanog vlaknima, proizvodni program uključuje i gips vlaknaste ploče fermacell® i estrih elemente fermacell® za suhu i drvenu gradnju visoke kvalitete. Tvrtka James Hardie Europe GmbH tako može ponuditi kompletne zidne sustave za suhu i drvenu gradnju. Asortiman zaokružuje cementno vezana lagana betonska ploča Powerpanel® H2O ojačana tkaninom od staklenih vlakana za područja uređenja s velikim naprezanjima ili mehaničkim opterećenjem. Robna marka Aestuver® predstavlja rješenja u području konstrukcijske zaštite od požara kao i rješenja u području zaštite od požara u području električnih instalacija i podzemnih prometnih sustava.


Ciljevi

Tvrtka James Hardie Industries plc jedan je od vodećih svjetskih proizvođača građevinskog materijala. Zajedno sa svojom europskom podružnicom, tvrtkom James Hardie Europe GmbH, grupa namjerava proširiti svoje europsko poslovanje s građevinskim pločama visokih performansi za unutarnje primjene i fasade te održivo rasti na europskom tržištu s pomoću robnih marki JamesHardie®, fermacell® i Aestuver®. Širok asortiman proizvoda za to nudi najbolje mogućnosti. Tržište zahtijeva suvremene građevinske materijale koji se mogu učinkovito ugraditi u kratkom vremenskom roku i bez nepotrebno dugog vremena sušenja s materijalima kojima je jednostavno rukovati i tehnikama obrade koje štede vrijeme. Uz robne marke James Hardie, fermacell® i Aestuver®, tvrtka James Hardie Europe ima prave proizvode i sustave za ispunjavanje zahtjeva tržišta.

 
Filozofija

James Hardie je tvrtka koja se neće zadovoljiti stagnacijom. Nadahnuti novim tehnologijama koje se stalno poboljšavaju i motivirani entuzijazmom za inovacije, neprestano proširujemo i poboljšavamo svoje usluge kako bismo bili u mogućnosti razvijati i nuditi još bolje proizvode. Stoga puno ulažemo u istraživanje i razvoj, s posebnim naglaskom na kvalitetu proizvoda i učinkovitost proizvodnje kako bismo razvili izdržljive proizvode koji zahtijevaju malo održavanja. Arhitekti, projektanti, graditelji i vlasnici kuća kod nas će pronaći najmodernija rješenja za ostvarenje svojih individualnih vizija.


Povijest

Tvrtka James Hardie

Tvrtka je osnovana prije više od 100 godina: 1888. mladi James Hardie otišao je iz Škotske u Melbourne u Australiji, gdje je prvo osnovao tvrtku za uvoz ulja i proizvoda za sunčanje. Zahvaljujući dobrom osjećaju za potrebe australskog tržišta kasnije se specijalizirao za industriju građevinskog materijala. Zajedno sa svojim partnerom Andrewom Reidom, koji je također emigrirao iz Škotske, pokrenuo je tvrtku za građevinski materijal koju je vodila obitelj Reid do 1995. nakon što je James Hardie otišao u mirovinu. Godine 1951. tvrtka je izašla na australsku burzu; u godinama koje su uslijedile proširila je svoj asortiman brojnim novim građevinskim i industrijskim proizvodima.

 

Otkako je prvi proizvod od cementa ojačanog vlaknima James  Hardie lansiran u Australiji i SAD-u sredinom 1980-ih, globalni igrač nastavio je razvijati svoje inovacije s vlastitim timovima za istraživanje i razvoj proizvoda. Kao rezultat desetljeća istraživačkog rada, danas su, diljem svijeta i oko 6 milijuna kuća kasnije, fasadne obloge Hardie® Plank i Hardie® Panel dostupne na tržištu kao građevinski materijal koji je tanak, a opet posebno stabilan i otporan na udarce, koji se ne skuplja niti bubri i koji ne puca nakon godina upotrebe u najekstremnijim klimatskim uvjetima. Zahvaljujući inženjerskom i proizvodnom stručnom znanju nastalom u Australiji, tvrtka je sada vodeći svjetski proizvođač visokotehnoloških građevinskih materijala, sa širokim rasponom rješenja za unutarnje i vanjske primjene u oblaganju zidova.

 
fermacell®

Gips vlaknaste ploče fermacell® idealan su dodatak asortimanu proizvoda tvrtke James Hardie. Već je početkom 70-ih prva gips vlaknasta ploča, a time i prva gips vlaknasta ploča u cijeloj Njemačkoj, sišla s proizvodne trake u tvornici fermacell® u Münchehofu blizu Goslara. Time su postavljeni temelji za uspjeh robne marke fermacell®. Visokokvalitetna, posebno stabilna konstrukcijska ploča iz temelja je promijenila cjelokupnu industriju suhe gradnje i time učinila robnu marku fermacell® velikom i jakom. Danas gips vlaknaste ploče fermacell® kao i vodootporne ploče Powerpanel H2O zaštićene od atmosferskog utjecaja predstavljaju brze i ekonomične koncepte uređenja za sva područja unutarnjeg uređenja. Revolucionarne inovacije učinile su fermacell® jednom od najpoznatijih robnih marki građevinskog materijala u industriji te vodećom na europskom tržištu gips vlaknastih ploča i cementno vezanih ploča visoke kvalitete.  

 
Aestuver®

Robna marka Aestuver® postoji od 1989. godine i razvila se u jednu od vodećih njemačkih robnih marki u području tehnologije laganih betona sa staklenim vlaknima. Protupožarne ploče Aestuver® danas predstavljaju visokokvalitetna protupožarna rješenja u području električnih instalacija i podzemnih prometnih sustava. Osim toga je pod robnom markom dostupna i široka paleta proizvoda za pregrade, protupožarni premazi i protupožarni spojevi.

×