Gips vlaknaste ploče fermacell® univerzalno su primjenjive

Drvene su kuće vrlo moderne. Mnogi vlasnici kuća cijene spoj ekološki osviještenog načina života s visokim stupnjem udobnosti stanovanja. Uz uvjerljivu ekološku ravnotežu upotrebom održivih i prirodnih sirovina, stanogradnja s drvom ne samo da nudi zdravu unutarnju klimu, već se odlikuje i visokom energetskom učinkovitošću.

Gips vlaknaste ploče fermacell® nude sve što je potrebno za novogradnju i modernizaciju drvene gradnje. Kao prirodni građevinski materijal idealno spajaju ekologiju i ekonomičnost te predstavljaju brze i ekonomične koncepte izgradnje. Izuzetno stabilne i otporne ploče univerzalno su prikladne kao građevinske i protupožarne ploče te ploče za zvučnu izolaciju i vlažne prostorije za zidne, stropne i podne konstrukcije te za proširenje atraktivnih kupaonica.

Zašto je fermacell® uvjerljiv u privatnoj stanogradnji:

  • Kratko vrijeme izgradnje
  • Tanki i stabilni zidovi
  • Zvučna izolacija
  • Zdrava unutarnja klima

Kratko vrijeme izgradnje

Brza prefabrikacija neovisna o vremenskim uvjetima pojedinačnih komponenti u proizvodnim halama dobavljača kao i oblaganje gips vlaknastim pločama fermacell® osiguravaju sigurnost planiranja i omogućavaju brzu montažu. Zahvaljujući suhoj gradnji građevinska vlaga praktički ne igra nikakvu ulogu. Unutarnji radovi mogu započeti odmah. Iskoristite nenadmašno kratka vremena stanogradnje s drvom, koja su znatno kraća od vremena potrebnog za izgradnju masivnih kuća. Budući da se datum useljenja može pouzdano odrediti, štede se troškovi. Tanke zidne konstrukcije također stvaraju više životnog prostora.


Svježi zrak

S pozitivnim građevinsko biološkim svojstvima, gips vlaknasta ploča fermacell® važna su komponenta sustava za održivu i zdravu gradnju. Izrađuju se isključivo od prirodnih materijala kao što su reciklirani papir, gips i voda. Ljepilo ili druga vezivna sredstva se ne dodaju. Gotovo bez emisija, ne ispuštaju nikakve štetne tvari u zrak u prostoriji.


Zdrava unutarnja klima

Drvo ima pozitivan učinak na vlažnost zraka u prostoriji. A zahvaljujući svojstvima regulacije vlage, gips vlaknaste ploče fermacell® pojačavaju taj učinak: Visok udio makropora u jezgri od gipsa apsorbira višak vlage iz zraka i ponovno je otpušta s vremenskom odgodom i kada je zrak u prostoriji suh. Tome možemo dodati uravnotežen omjer toplinske izolacije i skladištenja topline. Rezultat je uravnotežena klima u prostoriji koja omogućuje ugodan osjećaj i optimalno zdravlje stanovanja.
 

Tanki zidovi

Drvena konstrukcija obložena Gips vlaknastim pločama fermacell® nudi najbolja svojstva toplinske izolacije. Zajedno s odgovarajućom izolacijom u zidnoj šupljini može se postići energetski standard pasivne kuće. Zidovi su znatno tanji nego što je to slučaj kod masivne gradnje s istim svojstvima toplinske izolacije.


Visoka zaštita od požara

Gips vlaknaste ploče fermacell® pouzdano štite drvene konstrukcije od požara. Klasificirane su kao nezapaljive u klasi građevinskog materijala A2. Zidovi s drvenim okvirima koji su jednoslojno obloženi pločama od gipsanih vlakana fermacell® s obje strane mogu sigurno izdržati vatru 60 minuta.


Poboljšana zvučna izolacija

Ako je slaba točka drvenih konstrukcija niska zvučna izolacija, oblaganje gips vlaknastim pločama fermacell® osjetno je poboljšava. Povećani zahtjevi za zaštitu od buke također se mogu ostvariti bez problema. Ispitivanja raznih instituta potvrđuju izvrsna svojstva izolacije zvuka gips vlaknastim pločama fermacell®.


Statički doprinos

Nosive konstrukcije od drvenih okvira obložene gips vlaknastim pločama fermacell® osiguravaju više stabilnosti u stanogradnji s drvom. Jer naše konstrukcijske ploče imaju visoku mehaničku čvrstoću, što im omogućuje da se upotrebljavaju kao zidne ploče za učvršćivanje drvenih zgrada. Uz to dolazi i visoka nosivost: Ovisno o elementima za pričvršćivanje, moguća su konzolna opterećenja do 50 kg bez spoja na potkonstrukciju.

Proizvodi i usluge fermacell®

×