Suha gradnja revolucionirala je unutarnje uređenje. Pritom suvremeni sustavi nude gotovo neograničene mogućnosti oblikovanja unutarnjih prostora s različitim tlocrtima. Pregradni se zidovi mogu postaviti bilo gdje u prostoriji i po potrebi lako pomicati. A zbog svoje male težine, nisu potrebne velike građevinske mjere za statičko ojačanje. 

Gips vlaknaste ploče fermacell® nude mnoge prednosti u usporedbi s uobičajenim pločama za pregradne zidove: Olakšavaju rad na gradilištu i osiguravaju značajnu uštedu vremena i troškova bez ikakvih kompromisa prema kvaliteti ili opteretivosti.

Univerzalno primjenjivo

S uobičajenim gipsanim pločama se različite varijante proizvoda moraju obrađivati za različite primjene. Gips vlaknaste ploče fermacell® jednako su pogodne za zidne i stropne konstrukcije i mogu se univerzalno upotrebljavati kao građevinske i protupožarne ploče te kao ploče za zvučnu izolaciju i vlažne prostorije. 


Visoka stabilnost

Homogena struktura naših gips vlaknastih ploča  fermacell® osigurava posebno visoku stabilnost i mehaničku opteretivost. Ploče za suhu gradnju mogu se upotrebljavati za nosivost i kao učvršćenje te kao oplata i obloga komponenti (klase upotrebe 1 i 2 u skladu s normom DIN EN 1995-1). Osim toga, dobra su zamjena za drvene ploče, čemu u prilog ide i velika opteretivost (do 50 kg).

Ekonomična obrada

Za razliku od uobičajenih gips ploča, gips vlaknaste ploče fermacell® zadovoljavaju većinu zahtjeva u području zvučne izolacije, vatrootpornosti i statike u slučaju jednoslojnog oblaganja. To znači manje troškove i kraće vrijeme obrade zbog manje potrebe za materijalom.
 

Visoka sigurnost izvedbe

Visoka stabilnost i opteretivost ploča za pregradne zidove fermacell® omogućuje njihovo brzo i jednostavno pričvršćivanje spajalicama na potkonstrukciju. Univerzalne mogućnosti primjene osiguravaju pritom visoku razinu pouzdanosti izvedbe u svim područjima primjene uz pouzdanu i dosljedno visoku kvalitetu.
 

Pojednostavljena logistika

Manji zahtjevi za materijalom i raznolika područja primjene zahtijevaju značajno manji kapacitet transporta kamionom nego što je to slučaj kod upotrebe uobičajenih gipsanih ploča. To osigurava manji utjecaj na okoliš i ne samo da pojednostavljuje logistiku, već i planiranje na licu mjesta.

Dokazano ekološki prihvatljivo

Gips vlaknaste ploče fermacell® daju odlučujući doprinos ekološki osviještenoj i zdravoj gradnji. Proizvedeni su u ekološki prihvatljivom procesu koji se temelji isključivo na prirodnim materijalima (reciklirani papir, gips i voda) bez dodatnog ljepila. Osim toga, praktički su bez emisija i ne sadrže tvari štetne za zdravlje poput formaldehida. Ova pozitivna građevinska biološka svojstva gips vlaknastih ploča fermacell® potvrđena su od strane Instituta za građevinsku biologiju u Rosenheimu s oznakom provjere IBR i uglednog Kölnskog ekološkog instituta dodjeljivanjem certifikata „Proizvod s niskim emisijama”.


Optimalno zdravlje stanovanja

Poput gline, ploče od gipsanih vlakana fermacell® vrlo dobro mogu regulirati vlažnost zraka (razred adsorpcije vodene pare WS II) tako što upijaju višak vlage u prostoriji i ponovno je otpuštaju s vremenskim odgodom kada je zrak u prostoriji suh. Ova svojstva regulacije vlage dopunjena su uravnoteženim omjerom toplinske izolacije i skladištenja topline. To znači da postoji stalna i uravnotežena klima u prostoriji u svakom trenutku, koja prenosi ugodan osjećaj i sigurnost zdravog stanovanja.

Potkrovlja s Fermacell® -ovim panelom

Obloga stropa sa Fermacell® pločama od gipsanih vlakana

Prednosti u gradnji suhozida sa Fermacell® -om

Gips vlaknasta ploča

gips vlaknasta ploča fermacell® homogena je ploča za suhu gradnju vezana gipsom s papirnatim vlaknima, tvornički hidrofobirana. Iskoristite mogućnosti za unutarnju primjenu koje vam nudi naša gips vlaknasta ploča za zidove, stropove i podove.
Find out more

Gips vlaknasta ploča Firepanel A1

Protupožarna ploča fermacell® Firepanel A1 u osnovi se sastoji od gipsa i papirnih vlakana, koja se dobivaju postupkom recikliranja. Također imate koristi od poboljšanih protupožarnih svojstava, što je moguće zahvaljujući proširenoj recepturi i zamjeni određenog udjela papirnih vlakana negorivim materijalom.
Find out more

Gips vlaknaste ploče s upuštenim rubom

Polaganje brzo i bez spoja: Otkrijte gips vlaknastu ploču fermacell® s upuštenim rubom, čiji se rubni profil sastoji od blago zakošenog poravnanja i iskošenja na rubu ploče, što znatno olakšava obradu.
Find out more

Proizvodi i usluge fermacell®

×