Obavijest o kolačićima

U tvrtki James Hardie upotrebljavamo kolačiće na našem web-mjestu kako bismo poboljšali izvedbu i korisničko iskustvo za osobe koje posjećuju naše web-mjesto („posjetitelji” ili „korisnici”). Ova obavijest o kolačićima ima za cilj pojasniti kako to činimo i kako se kolačićima upravlja.

 

1. Što su kolačići?

Kolačići su male tekstne datoteke koje web-mjesto može postaviti na vaše računalo ili mobilni uređaj kada posjetite web-mjesto ili stranicu, na primjer kako bi se omogućile postavke jezika, analizirala izvedba web-mjesta i preporučio sadržaj relevantan za vaš posjet. Kolačići se pohranjuju u vašem pregledniku. Kolačić pomaže web-mjestu ili drugom web-mjestu prepoznati vaš uređaj pri sljedećem posjetu. Većina kolačića ne prikuplja podatke koji vas identificiraju kao osobu (osobne podatke), već općenite informacije poput načina na koji posjetitelji dolaze na naše web-mjesto i kako se njime koriste. Međutim, kolačići se mogu upotrijebiti za izradu profila aktivnosti posjetitelja na internetu. Dodatne informacije možete pronaći u našoj Izjavi o zaštiti osobnih podataka (od poglavlja 12).

 

2. Vrste kolačića

Kolačići prve strane. Kolačiće prve strane postavlja web-mjesto koje posjećujete i može ih čitati samo to web-mjesto.

Kolačići treće strane. Kolačiće treće strane postavlja organizacija koja nije vlasnik web-mjesta koje posjećujete. Na primjer, web-mjesto se za ovu uslugu može koristiti pružateljem analitičkih usluga treće strane koji postavlja vlastiti kolačić. Web-mjesto koje posjećujete također može sadržavati sadržaj ugrađen, na primjer, sa stranica YouTube ili Google Maps, a ta web-mjesta mogu postaviti vlastite kolačiće.
Sesijski kolačići. Sesijski kolačići pohranjuju se samo privremeno tijekom sesije preglednika i brišu se s uređaja posjetitelja kada se preglednik zatvori.
Trajni kolačići. Ova vrsta kolačića pohranjuje se na vašem računalu na određeno vremensko razdoblje (obično godinu dana ili dulje, pogledajte u nastavku za više pojedinosti) i ne briše se kada se preglednik zatvori. Trajni kolačići upotrebljavaju se tamo gdje trebamo prepoznati vaš uređaj za više od jedne sesije preglednika.


 

3. Kategorije kolačića

Različite vrste kolačića mogu se kategorizirati na sljedeći način:

Strogo neophodni kolačići: Ovi su kolačići neophodni za funkcioniranje web-mjesta i ne mogu se isključiti u našim sustavima. Obično se postavljaju samo kao odgovor na vaše radnje koje rezultiraju zahtjevom za uslugama, poput postavljanja vaših preferencija privatnosti, prijave ili ispunjavanja obrazaca. Možete postaviti svoj preglednik da vas obavještava o ovim kolačićima, ali neki dijelovi web-mjesta u tom slučaju neće raditi. Ovi kolačići ne pohranjuju nikakve osobne podatke.

Kolačići izvedbe: Ovi kolačići omogućuju nam brojenje posjeta i izvora posjetitelja kako bismo mogli mjeriti i poboljšati izvedbu našeg web-mjesta. Pomažu nam saznati koje su stranice najviše, a koje najmanje omiljene i kako se posjetitelji kreću po web-mjestu. Sve informacije koje prikupljaju ovi kolačići agregirane su i stoga anonimne. Ako ne dopustite ove kolačiće, nećemo znati kada ste posjetili naše web-mjesto i nećemo moći pratiti izvedbu.

Funkcionalni kolačići: Ovi kolačići omogućuju web-mjestu da ponudi poboljšanu funkcionalnost i personalizaciju. Možemo ih postaviti mi ili treće strane čije smo usluge dodali na naše stranice. Ako ne dopustite ove kolačiće, neke ili sve ove usluge možda neće ispravno funkcionirati.

Ciljani kolačići: Naši partneri za oglašavanje mogu postaviti ove kolačiće preko našeg web-mjesta. Te ih tvrtke mogu upotrebljavati za izradu profila vaših interesa i prikazivanje relevantnih oglasa na drugim web-mjestima. Oni ne pohranjuju izravno osobne podatke, već se temelje na jedinstvenoj identifikaciji vašeg preglednika i internetskog uređaja. Ako ne dopustite ove kolačiće, doživjet ćete manje ciljano oglašavanje.

Kolačići društvenih mreža: Ove kolačiće mogu postaviti brojne usluge društvenih mreža koje s vremenom dodajemo na web-mjesto kako bismo vam omogućili dijeljenje našeg sadržaja s prijateljima i mrežama. Oni mogu pratiti vaš preglednik na drugim web-mjestima i izgraditi profil vaših interesa i po mogućnosti drugih osobnih podataka. To može utjecati na sadržaj i poruke koje vidite na drugim web-mjestima koje posjećujete. Platforme društvenih mreža za koje na našim web-mjestima mogu postojati kolačići društvenih mreža su Facebook, LinkedIn, twitter, google + i Instagram. Upućujemo vas na web-mjesta ovih platformi društvenih mreža zbog njihovih obavijesti i pravila o zaštiti podataka.


 

4. Trajanje kolačića

Različiti kolačići kojima se koristi web-mjesto tvrtke James Hardie mogu imati različita razdoblja čuvanja, nakon čega se osobni podaci više neće pohranjivati i bit će izbrisani. Kontaktirajte s nama koristeći se podacima u nastavku kako biste saznali više o tome koliko se dugo kolačići pohranjuju.

 

5. Koje kolačiće upotrebljavamo?

Web-mjesto tvrtke James Hardie upotrebljava kolačiće kako bi nas informiralo o radu našeg web-mjesta, za pohranu vaših preferencija usluga i drugih postavki. Bez ovih kolačića mnoge usluge koje nudi web-mjesto neće funkcionirati.

Na našem web-mjestu se koristimo sesijskim i trajnim kolačićima, kao i kolačićima prve i treće strane.

Informacije o kolačićima koje upotrebljavamo na našem web-mjestu (npr. njihova imena i funkcije) možete pronaći klikom gumba „Postavke kolačića” u nastavku.

 

6. Upravljanje kolačićima

Ako je potrebno, kada pristupite web-mjestu, od vas ćemo tražiti vaš pristanak za upotrebu određenih kolačića uključenih u ovu obavijest. Ako je tako, pojavit će se banner kada prvi put posjetite web-mjesto i obavijestit će vas o upotrebi takvih kolačića. Ako nastavite posjećivati web-mjesto, pretpostavit ćemo da pristajete na upotrebu kolačića.
Ako odbijete kolačiće, na vaš uređaj nećemo postavljati nikakve kolačiće osim onih za koje nije potreban pristanak ili su strogo nužni (uključujući kolačić koji označava da ne želite da se kolačići postavljaju kada posjetite web-mjesto).
Ako želite onemogućiti kolačiće, idite do dna ove stranice i kliknite gumb za postavke kolačića. Također možete onemogućiti kolačiće na način da promijenite postavke vašeg preglednika tako da odbija kolačiće. Kako ovo funkcionira ovisi o pregledniku koji upotrebljavate. Svi moderni preglednici omogućuju promjenu postavki kolačića koje se obično mogu pronaći u izborniku „Opcije” ili „Postavke” vašeg preglednika. Za više informacija upotrijebite opciju „Pomoć” u vašem pregledniku.
Blokiranje svih kolačića negativno utječe na jednostavnost upotrebe mnogih web-mjesta. Ako blokirate kolačiće, nećete se moći koristiti svim funkcijama našeg web-mjesta.
Također možete izbrisati kolačiće koji su već pohranjeni na vašem računalu. Međutim, brisanje kolačića može imati negativan utjecaj na jednostavnost upotrebe mnogih web-mjesta.

 

7. Verzija

Datum verzije ove obavijesti o kolačićima je 17. srpnja 2018. Ovu obavijest s vremena na vrijeme možemo promijeniti kako bi odražavala promjene u zakonu i/ili našoj praksi privatnosti. U skladu s tim ažurirat ćemo ovu obavijest.

 

8. Kontakt

Ako imate bilo kakvih pitanja, nedoumica ili pritužbi u vezi s ovom obavijesti o kolačićima, preporučujemo vam da prvo kontaktirate s nama putem funkcije 'Kontakt' na web-mjestu. Alternativno nas možete kontaktirati na:


 

James Hardie Europe GmbH

Bennigsen-Platz 1

40474 Düsseldorf

Njemačka

 

Njemačka (isključivo): [email protected]
Europa (općenito): [email protected]

 

9. Instance

Ova obavijest o kolačićima odnosi se na tvrtke James Hardie navedene u nastavku. Ova obavijest o kolačićima također se odnosi na sve tvrtke koje nisu navedene, u onoj mjeri u kojoj je ova obavijest o kolačićima navedena kao primjenjiva.

 

Naziv instance

Adresa

James Hardie Europe GmbH

Njemačka, Bennigsen-Platz 1, 40474 Düsseldorf

Fermacell SAS

Frankreich, 30 Rue de l'Industrie, 92500 Rueil-Malmaison

Fermacell B.V.

Nizozemska, Loonsewaard 20, 6606 KG Niftrik

Fermacell Španjolska S.L.U.

Španjolska, Barrio La Estración s/n, 39719 Orejo, Cantabria

James Hardie Europe B.V.

Nizozemska, Radarweg 60, 1043 NT, Amsterdam

James Hardie Bauprodukte GmbH

Velika Britanija, One Fleet Place, London EC4M 7WS

James Hardie Batiment SAS

Francuska, 6 Place de la Madeleine, 75008 Pariz,

Kolačić je mali paket podataka (tekstualna datoteka) kojeg vaš preglednik pohranjuje na vaš uređaj prema uputama web-mjesta kojeg posjećujete kako bi „zapamtio” informacije o vama, kao što su jezične postavke ili podaci za prijavu. Ove kolačiće postavljamo mi i nazivaju se kolačići prve strane. Također upotrebljavamo kolačiće treće strane koji dolaze s različite domene od domene web-mjesta kojeg posjećujete. Upotrebljavamo ove kolačiće kao podršku našem oglašavanju i marketinškim mjerama. Kolačiće i druge tehnologije praćenja posebno upotrebljavamo u sljedeće svrhe:
 

Strogo neophodni kolačići

Ovi su kolačići neophodni za funkcioniranje web-mjesta i ne mogu se deaktivirati u vašim sustavima. Obično se ovi kolačići postavljaju samo kao odgovor na radnje koje ste poduzeli, a koje odgovaraju zahtjevu usluge, kao što je postavljanje postavki privatnosti, prijava ili ispunjavanje obrazaca. Možete postaviti svoj preglednik da blokira ove kolačiće ili da vas obavijesti o ovim kolačićima. Međutim, neka područja web-mjesta neće raditi. Ovi kolačići ne pohranjuju nikakve osobne podatke.
 

Strogo neophodni kolačići

Podskupina kolačića

Kolačići

Korišteni kolačići

.www.fermacell.at OptanonAlertBoxClosed

Prva strana

www.fermacell.at ASP.NET_SessionIdOptanonConsent

Prva strana

cookielaw.org __cfduid

Treća strana


Kolačići izvedbe

Ovi kolačići omogućuju nam brojenje posjeta i izvora prometa kako bismo mogli mjeriti i poboljšati izvedbu našeg web-mjesta. Pomažu nam odgovoriti na pitanja o tome koje su stranice najpopularnije, koje se najmanje upotrebljavaju i kako se posjetitelji kreću po web-mjestu. Sve informacije prikupljene ovim kolačićima agregiraju se i anonimiziraju. Ako ne dopustite ove kolačiće, nećemo znati kada ste posjetili naše web-mjesto.

Kolačići izvedbe

Podskupina kolačića Kolačići Korišteni kolačići
fermacell.at _gid_ga_gat_UA-

Prva strana

×