S pomoću gipsanih vlakana kombinirajte najbolje iz svih svjetova

Način hibridne gradnje sve više prevladava prije svega kod višekatne gradnje. Podjednako se koristi prednostima masivne i drvene konstrukcije: Nosivi okvir od armiranog betona nudi prednosti u statici i zvučnoj izolaciji. S druge strane, zidovi s drvenim okvirom nude vrlo dobra energetska svojstva i prednost prefabrikacije. I uz iste energetske karakteristične vrijednosti, značajno su tanji od masivnih zidnih komponenti. Upotrijebite gips vlaknaste ploče fermacell® i otkrijte prednosti koje vam nude u drvenoj konstrukciji i hibridnoj gradnji.

Učinkovita prefabrikacija

Kao bitan element hibridne gradnje, upotreba zidova s drvenim okvirom nudi velike prednosti. Zato što montaža neovisna o vremenskim prilikama u idealnim uvjetima kombinira visoku razinu planiranja i sigurnost rokova s najboljom kvalitetom izvedbe. Gotovi elementi mogu se montirati na gradilištu u kratkom vremenu, što skraćuje vrijeme izrade u usporedbi s masivnim građevinskim materijalima. Ako su zidovi s drvenim okvirom obloženi gips vlaknastim pločama fermacell®, ostvarujete još više prednosti u kvaliteti i vremenu.


Ušteda vremena

Gips vlaknaste ploče fermacell® brzo se i jednostavno montiraju. Višednevne prilagodbe ne moraju se uzimati u obzir prije obrade. Način suhe gradnje također eliminira duga vremena sušenja, tako da se naknadni radovi mogu nastaviti odmah nakon montaže. Osim toga, tanki zidovi omogućuju više stambenog prostora, a u kombinaciji s odgovarajućom izolacijom u zidnoj šupljini postižu najbolja svojstva toplinske izolacije.
 

Visoka stabilnost

Još jedna prednost hibridne gradnje je visoka stabilnost drvenih elemenata, koja se postiže oblaganjem drvenih elemenata okvira gips vlaknastim pločama fermacell®.

Zašto je robna marka fermacell® uvjerljiva u hibridnoj gradnji:

  • Ušteda vremena zahvaljujući prefabrikaciji i jednostavnoj montaži
  • Sigurna zaštita od požara u klasama otpornosti na vatru F30 do F120
  • Visoka stabilnost i nosivost
  • Izvrsna svojstva regulacije vlage
  • Jeftinija alternativa drvenim pločama
  • Pojednostavljena logistika zbog manjih zahtjeva za materijalom

Statika

Druga važna prednost hibridne gradnje smanjenje je vlastite težine zgrade. Nenosiva, neojačavajuća ovješena fasadna konstrukcija u načinu drvene gradnje obložena gips vlaknastim pločama fermacell® štedi nekoliko tona vlastite težine. To ima utjecaja na dimenzioniranje temelja, posebno za višekatnice.


Zaštita od požara

Gips vlaknaste ploče fermacell® i fermacell® Powerpanel HD ispunjavaju mnoge zahtjeve u slučaju požara i mogu se klasificirati kao negorivi građevinski materijali u skladu s normom EN 13501-1.


Fasada

Savršen dodatak gips vlaknastim pločama fermacell® i ujedno stvarna alternativa uobičajenim vanjskim zidnim oblogama oblaganje je fasadnim oblogama Hardie® Plank i Hardie® Panel od cementa ojačanog vlaknima. Izrađeni su na održiv način i s niskim energetskim zahtjevima od cementa portland visoke kvalitete, pijeska i celuloznih vlakana. Nude pouzdanu zaštitu od vremenskih uvjeta i štite od požara, vlage, plijesni ili nametnika. Neuništivi su čak i pod ekstremnim utjecajima okoliša i vremenskim uvjetima. Obrađivači posebno cijene svojstva kao što su visoka čvrstoća i mala težina, što omogućuje brzu montažu bez komplikacija. 

Proizvodi i usluge fermacell®

×