Bilo da trebate ploče za vanjske zidove za završetak zida, proizvode za ovješene, ventilirane fasade, spuštene stropove ili dugovječne, uvijek lijepe fasadne obloge jednostavne za održavanje, James Hardie nudi optimalno rješenje za svaku namjenu. Otkrijte svu raznovrsnost proizvoda James Hardie grupe i pronađite savršeno rješenje za svoj projekt.


fermacell® Powerpanel HD – rješenje za vanjske zidove

Ploče za vanjske zidove za vanjski završetak zida kod načina gradnje s drvenim okvirima. One ispunjavaju funkcije nosivosti u ukrućivanja te se mogu koristiti izravno kao ploče nosača žbuke. Zbog dobrih protupožarnih svojstava također se mogu primjenjivati i za pregrađivanja. 

Zahvaljujući granulatu od ekspandirane gline, odnosno reciklirane staklene pjene kao aditivu, postiže se mala težina, a to pojednostavljuje obradu. Unatoč tome, fermacell® Powerpanel HD ploče se odlikuju velikom tlačnom čvrstoćom i čvrstoćom na vlak pri savijanju. To osigurava armatura od građevinski-nadzorno odobrenih staklenih vlakana otpornih na alkalije.

Radi sprječavanja kapilarnog upijanja vlage te istovremenog očuvanja propusnosti vodene pare, fermacell® Powerpanel HD ploče se kod izrade oblažu hidrofobnim pokrovnim slojem.


fermacell® Powerpanel H2O – za dodatna rješenja za fasade

fermacell® Powerpanel H2O je građevinska ploča od lakog betona s cementnim vezivom, sa sendvič strukturom i obostranom pokrovnom armaturom od staklene mrežice otporne na alkalije. Ima mnoge prednosti kod zidnih i stropnih konstrukcija koje su izložene velikom utjecaju vlage.

Powerpanel H2O također su posebno prikladne i za primjenu u ovješenoj ventiliranoj fasadi, kao i kod spuštenih stropova. 
Kod rezanja i lomljenja fermacell® Powerpanel proizvoda ne oslobađaju se nikakve čestice prašine koje bi mogle ugroziti zdravlje. Nisu potrebne posebne mjere sigurnosti i zaštite.

Površina ploče na svojoj vidljivoj strani ima optiku glatkog betona, stražnja površina je blago valovita, odnosno lagano nabrušena radi kalibracije, a boja je cementno siva. 

 
  • trajna ljepota
  • ekonomične konstrukcije
  • jednostavna obrada
  • otpornost na vremenske utjecaje

Pored fermacell® proizvoda za vanjske zidove i ventilirane fasade, James Hardie također nudi i rješenja za trajno lijepe fasadne obloge od vlaknastog cementa. 

Osim dugovječne optike, koja nikada ne blijedi, James Hardie proizvodi za fasade osvajaju i svojom malom težinom, jednostavnom montažom, jednostavnim rukovanjem i održavanjem te ekološkom prihvatljivošću. 

Saznajte više o fasadnim oblogama James Hardie®:

Idi na Rješenja za fasade


 

Zajedno jači

Fasadna rješenja tvrtke fermacell® i James Hardie®

Montaža obloge fasade HardiePanel video

HardiePlank® Montaža obloge fasade video

Fermacell® Powerpanel H2O - Vanjska obrada

Vanjski zidovi sa Fermacell Powerpanel HD i GV pločama

×