Gips vlaknaste ploče pohranjuju CO2

Reciklirani proizvodi od 1971.

Gips vlaknaste ploče fermacell® i podni elementi pohranjuju CO2*. 
Proizvodi su izrađeni od 100 % prirodnih materijala i ne sadrže štetne tvari.

Ovu procjenu životnog ciklusa potvrdili su neovisni stručnjaci instituta za gradnju i okoliš IBU. Umjesto evaluacije pojedinačnih aspekata proizvoda, analiziran je cijeli životni ciklus proizvoda od proizvodnje sirovina i energije do stvarne faze proizvodnje ploča pa sve do faze na kraju životnog vijeka s odlaganjem.


*Ušteda CO2 odnosi se na cijeli životni ciklus proizvoda gips vlaknastih estrih elemenata fermacell®.

"Od proizvoda za recikliranje 1971.
do skladišta CO₂ za budućnost."*

Što proizvode fermacell® čini održivima?

Naši proizvodi izrađeni su od 100 % prirodnih materijala. Kombinacija sirovina naših proizvoda sastoji se od: gipsa, papira i vode. 

Ovu procjenu životnog ciklusa provjerili su neovisni stručnjaci instituta za gradnju i okoliš IBU. Umjesto ocjenjivanja pojedinačnih aspekata proizvoda, svi relevantni utjecaji na okoliš prikazani su na temelju analize životnog ciklusa. Promatran je cijeli životni ciklus proizvoda od proizvodnje sirovina i energije kao i transporta sirovina, do stvarne faze proizvodnje ploča pa sve do faze na kraju životnog vijeka s odlaganjem odn. mogućnostima za recikliranje. 

Počnite štedjeti CO2 – s gips vlaknastim pločama fermacell®.
 

Proizvodi za održivu gradnju

Svojstva gips vlaknastih ploča fermacell® i estrih elemenata fermacell® već su nekoliko puta ovjerena od strane neovisnih instituta, a sada su potvrđena i ekološkom deklaracijom proizvoda od strane Instituta za gradnju i okoliš (Institut Bauen und Umwelt E.V. IBU). Prema tome, gips vlaknaste ploče fermacell® i estrih elementi fermacell® ne sadrže štetne tvari i čak štede CO2.*

To znači da se proizvodi mogu ugraditi u sve zgrade koje treba ocijeniti prema sustavima certificiranja zgrada DGNB, BNB, BREEAM i LEED.
*Ušteda CO2 odnosi se na cijeli životni ciklus proizvoda gips vlaknastih ploča i estrih elemenata fermacell®.

×