Gradite bolje u postojećim zgradama s pomoću gips vlaknastih ploča

Životnog prostora nedostaje gotovo u svim gradovima. Najamnine su često preskupe. Kao i građevinsko zemljište. U tom kontekstu, gradnja u postojećim zgradama postaje sve važnija. Krovne površine prije svega nude puno neiskorištenog potencijala za stvaranje više životnog prostora. Prednost ovog rješenja: Nadogradnja drvom ne štedi samo troškove zemljišta, već i troškove razvoja.

 Kao klasična varijanta pri nadogradnji, konstrukcija od drvenih okvira može se upotrijebiti i u područjima gdje masivna gradnja više nije moguća zbog težine jer najčešće nisu potrebne dodatne statičke mjere. Uspješnim se pokazalo oblaganje drvene konstrukcije gips vlaknastim pločama fermacell® koje su svojim materijalom i svojstvima obrade sličnim drvu, dobra dopuna pri nadogradnji drvom.


Statičke prednosti

Zahvaljujući maloj težini gips vlaknastih ploča fermacell® idealne su za oblaganje lakih drvenih građevinskih elemenata. Dodatna opterećenja koja utječu na statiku kod nadogradnje drvom nisu značajno povećana. Gips vlaknaste ploče fermacell® istovremeno zadovoljavaju sve zahtjeve za statičko ojačanje suvremenih zidova. Naše konstrukcijske ploče su na taj način uvjerljive zbog visoke mehaničke čvrstoće, što im omogućuje da se upotrebljavaju kao zidne ploče za učvršćivanje drvenih zgrada.
 

Prednosti prefabrikacije

Velika prednost pri nadogradnji drvom danas je uobičajena prefabrikacija krovnih, zidnih i stropnih elemenata. Postupak koji je neovisan o vremenskim utjecajima omogućuje brzu i neometanu obradu na gradilištu, a time i kratko vrijeme izgradnje. Nakon toga, obrti mogu započeti radove u zatvorenom odmah nakon montaže elemenata, dok se stanovi na nižim katovima mogu nastaviti upotrebljavati. Gips vlaknaste ploče fermacell® mogu se postaviti odmah nakon isporuke, bez potrebe za prilagodbom ili sušenjem od nekoliko dana.

Zašto je fermacell® uvjerljiv pri nadogradnji

  • Prefabrikacija koja štedi vrijeme
  • Statičke prednosti
  • Tanke konstrukcije
  • Zdrava unutarnja klima

Zaštita od požara u skladu sa standardima

Želite li ostvariti inteligentne koncepte zaštite od požara brzo, jednostavno i ekonomično pri nadogradnji drvom? Oslonite se na rješenja za klasifikacije K210, K230, K260 kao i na rješenja za predmetno područje na često primjenjivanu oblogu K245. Ovisno o konstrukciji, Gips vlaknaste ploče fermacell® jamče zaštitu od požara u skladu s normama DIN 4102-2 / DIN EN 13501-2 u klasama otpornosti na vatru od F30 do F120/REI30 do REI120.

Pritom su dostupne opće potvrde o pregledu građevinskog nadzora, na primjer za visoko vatrootporne komponente i varijante mogućnosti protupožarnih obloga za kriterij oblaganja K260, kako bi se realizirale višekatne gradnje i nadogradnje u klasi zgrada 4.


Tanke konstrukcije

Ostvarite optimalno iskorištavanje prostora kao i dodatnu stambenu površinu: U kombinaciji s odgovarajućom izolacijom u zidnoj šupljini zidovi s drvenim nosačima obloženi gips vlaknastim pločama fermacell® nude vrlo dobra svojstva toplinske izolacije. Osim toga, znatno su tanji od ostalih zidnih konstrukcija, čak i uz visoku toplinsku izolaciju. 


Optimalna klima u prostoriji

Drvo doprinosi ugodnoj klimi u prostoriji. Tim više kada gips vlaknaste ploče fermacell® nadopunjuju ova svojstva reguliranjem vlage i temperature. Budući da su izrađene isključivo od prirodnih sirovina gipsa, recikliranog papira i vode, ne sadrže nikakve štetne tvari kao što je formaldehid.

Stoga pri nadogradnji drvom imate prednosti od svojstava koja su potvrđena od strane Instituta za građevinsku biologiju u Rosenheimu oznakom provjere IBR i uglednog ekološkog instituta u Kölnu dodjeljivanjem certifikata „Proizvod s niskim emisijama”.

Proizvodi i usluge fermacell®

×