Zaštita podataka

1. Uvod

Europsko poslovanje grupe James Hardie sa zadovoljstvom Vam želi dobrodošlicu na svoju web stranicu. U tvrtki James Hardie posvećeni smo održavanju točnosti, povjerljivosti i sigurnosti osobnih podataka. Ova Izjava o privatnosti opisuje kategorije osobnih podataka koje obrađujemo, način na koji se Vaši osobni podaci mogu obrađivati, za koje svrhe i na kojoj pravnoj osnovi obrađujemo Vaše podatke, te kako se štiti Vaša privatnost.

 

Pažljivo pročitajte ovu Izjavu o privatnosti kako biste razumjeli naša gledišta i praksu u vezi s Vašim osobnim podacima i kako postupamo s njima.

 

2. Prikupljanje i korištenje (obrada) Vaših osobnih podataka

Kada posjetite našu web stranicu, prikupljamo i obrađujemo Vaše informacije koristeći ove kolačiće i slične tehnologije ("Cookies") za koje ste dali Vaš pristanak. Kolačići su male podatkovne datoteke koje se nalaze na Vašem računalu ili drugom mobilnom ili ručnom uređaju (poput pametnih telefona ili tableta) dok pregledavate našu web stranicu. Trag kolačića za prikupljanje informacija može biti o Vama, Vašim željama ili Vašem mobilnom uređaju i uglavnom se koristi kako bi stranica radila kako Vi to očekujete. Informacije Vas obično ne mogu izravno identificirati, ali Vam mogu pružiti više osobno prilagođeno web iskustvo. Kolačići dolaze u različitim oblicima. Određeni kolačići su neophodni kako bi naše web stranice funkcionirale ispravno, u analitičke svrhe ili za mjerenje uspješnosti naših web stranica. Ostali kolačići omogućuju nam da pružimo poboljšanu funkcionalnost i personalizaciju, postavljaju ih druge tvrtke za izgradnju profila interesa ili Vam omogućuju dijeljenje sadržaja s njima. Budući da poštujemo Vaše pravo na privatnost, možete odabrati da ne dopustite određene vrste kolačića. Međutim, blokiranje određenih vrsta kolačića može utjecati na Vaše iskustvo web stranice i usluge koje možemo ponuditi. Ukoliko želite saznati više o kolačićima i kako ih možete onemogućiti, pomaknite se dolje do poglavlja "Kolačići".

 

Ukoliko nas kontaktirate putem naše web stranice, bilo pomoću kontaktnih podataka ili putem obrasca web stranice, možemo prikupljati i obrađivati osobne podatke koje odlučite da nam prepustite, što može uključivati ​Vaše ime, adresu, e-mail adresu, profesiju, upit i druge osobne podatke koje nam odlučite dati. Obradit ćemo ove informacije, primjerice, kako bi obradili i odgovorili na upite, kako bi mogli pružati servisne usluge korisnicima (sada i u budućnosti) i za opću konverziju potencijalnih klijenata. U ove svrhe vaši osobni podaci biti će pohranjeni u našim CRM sustavima i u ovu svrhu kolačić može biti postavljen na Vaše računalo.

 

Ukoliko koristite digitalne alate ili značajke na našoj web stranici, kao što su naši alati za planiranje, novosti i natjecanja, možemo prikupljati i obraditi Vaše osobne podatke koji mogu uključivati ​​Vaše ime, e-mail adresu, lokaciju, profesiju i druge osobne podatke koje nam odlučite dati. Obradit ćemo te osobne podatke u svrhe o kojima ste obaviješteni prije korištenja ovih digitalnih alata ili značajki. Ukoliko ste se prijavili za upozorenja ili novosti, možemo Vam ažurirati npr. nove značajke web stranice, posebne događaje, natjecanja, proizvode i usluge. Naravno, tražit ćemo Vaš pristanak ako to bude potrebno.

 

3. Zakonita osnova za obradu Vaših osobnih podataka

Kao opće pravilo, James Hardie prikuplja i obrađuje Vaše osobne podatke samo ukoliko za to postoji zakonsko opravdanje. To uključuje nužnost za izvršenje ugovora ili usluge dostupnih na našoj web stranici i legitiman interes u vezi s praćenjem ponašanja na mreži, e-mailom ili IP praćenje. Za obradu osobnih podataka prikupljenih pomoću kolačića, obično Vas molimo za Vašu suglasnost i u tom slučaju Vam uvijek pružamo jednostavan način povlačenja tog pristanka (opt-out).

 

4. Tko ima pristup Vašim osobnim podacima?

Osobe unutar Jamesa Hardiea koje mogu, primjerice, dobiti pristup Vašim osobnim podacima su administratori sustava ili osobe koje rade u našem marketingu, IT-u, prodaji ili službi za korisnike. Vaši se osobni podaci također mogu dijeliti s trećim stranama s kojima radimo i koji zahtijevaju takve informacije kako bi mogli obavljati svoj posao za nas. To uključuje, na primjer, IT ili marketinške stručnjake koji se angažiraju za upravljanje našim web stranicama ili njegovim sadržajem. James Hardie očekuje od takvih trećih strana da obrađuju sve osobne podatke koji su im otkriveni u skladu s važećim zakonom. 

 

Vaši osobni podaci također se mogu prenijeti i na druge tvrtke unutar grupe James Hardie. Tamo gdje drugi članovi grupe James Hardie ili ove treće strane djeluju kao "procesor podataka", obavljaju svoje poslove u naše ime i prema našim uputama za gore navedene svrhe. U tom će slučaju Vaši osobni podaci biti otkriveni samo tim stranama u mjeri potrebnoj za pružanje potrebnih usluga.

Ako to dopuštaju primjenjivi zakoni o zaštiti podataka, Vaši se osobni podaci mogu dijeliti s članovima unutar grupe James Hardie i trećim stranama izvan Vaše nadležnosti. Kao posljedica toga, Vaši osobni podaci mogu se, na primjer, prikupljati i obrađivati ​​u zakonskoj nadležnosti izvan Europe. Kada to zahtijevaju važeći zakoni o zaštiti podataka, James Hardie osigurava da kada Vaše osobne podatke obrađuju članovi grupe James Hardie ili treće osobe koje se nalaze pod jurisdikcijama bez odgovarajuće zaštite (kako ih određuje Europska komisija), važe standardne ugovorne odredbe koje su odobrene od strane Europske komisije ili drugo nadzorno tijelo nadležno s jurisdikcijom za odgovarajućeg izvoznika podakata.

 

5. Sigurnost Vaših podataka

Da bismo zaštitili privatnost osobnih podataka i podataka na osnovu kojih se može identificirati osoba, održavamo fizičke, tehničke i administrativne zaštite. Ažuriramo i testiramo naše sigurnosne tehnologije na trajnoj osnovi. Ograničavamo pristup Vašim osobnim podacima onim zaposlenicima koji trebaju znati te podatke. Osim toga, obučavamo naše zaposlenike o važnosti povjerljivosti i održavanju privatnosti i sigurnosti Vaših osobnih podataka. Obvezujemo se da ćemo poduzeti odgovarajuće disciplinske mjere za provođenje odgovornosti naših zaposlenika u privatnosti.

 

6. Pohrana i zadržavanje podataka

Osobni podaci pohranjeni su na poslužiteljima James Hardie-a i na servisnim poslužiteljima (cloud) Jamesa Hardiea koji se nalazi u Sjedinjenim Državama, Australiji i zemljama Europske unije. Vaši osobni podaci kriptirani su pri pohrani i tijekom prijenosa. Osim ako nije drukčije dopušteno ili zahtijevano primjenjivim zakonskim ili regulatornim zahtjevima, James Hardie nastoji zadržati Vaše osobne podatke samo dok je potrebno ispuniti svrhe za koje su prikupljeni osobni podaci. Daljnje pojedinosti možete pronaći u našim pravilima o zadržavanju podataka.

 

7. Pravo na pristup, ispravljanje i brisanje Vaših osobnih podataka i dodatnih podataka o pravima subjekta

Uredba o zaštiti podataka u Europskoj uniji i zakoni o zaštiti privatnosti drugih zemalja osiguravaju određena prava za subjekte podataka. 

 

Pravo na pristup i pravo na ispravak: Imate pravo zatražiti pristup bilo kojem od Vaših osobnih podataka koje James Hardie drži, te zatražiti ispravak bilo kakvih netočnih podataka koji se odnose na Vas.

 

Pravo brisanja: Ukoliko ispunjavate zakonske zahtjeve, možete zatražiti brisanje podataka. Ovo se ne odnosi na osobne podatke koji su podložni zakonskom zadržavanju ili koji su potrebni za uspostavljanje, izvršavanje ili obranu pravnih zahtjeva .

 

Pravo na podnošenje žalbe: Imate pravo podnijeti žalbu odgovarajućem tijelu za zaštitu podataka, posebno u zemlji izvan prebivališta, mjesta rada ili mjesta navodnog kršenja, ukoliko smatrate da obrada Vaših osobnih podataka krši primjenjivi zakon.

 

Pravo na ograničenje obrade: Imate pravo ograničiti obradu Vaših osobnih podataka u određenim slučajevima.

 

Prijenos podataka: Kada se oslanjamo na Vaš pristanak ili činjenicu da je obrada potrebna za izvršenje ugovora u kojem ste stranka kao pravna osnova za obradu i kada se osobni podaci obrađuju automatski, imate pravo primati sve osobne podatke koje ste pružili Jamesu Hardie-u u strukturiranom, uobičajenom i stroju čitljivom formatu, a isto tako zahtijevati od nas da ga prenesemo drugom kontroloru, gdje je to tehnički izvedivo.

 

Pravo prigovora na obradu na osnovu zakonskih interesa: Tamo gdje se oslanjamo na zakonskom interesu za obradu podataka, imate pravo prigovora na takvu obradu, na osnovi koja se odnosi na Vašu konkretnu situaciju i moramo zaustaviti takvu obradu, osim ako ne bismo mogli prikazati uvjerljive zakonske razloge za obradu, koji nadjačavaju Vaše interese, prava i slobode ili gdje trebamo obraditi podatke za uspostavljanje, izvršavanje ili obranu pravnih zahtjeva. Obično, gdje se oslanjamo na zakonski interes kao osnovu za obradu, smatramo da možemo pokazati takve uvjerljive zakonske osnove, ali ćemo pojedinačno razmotriti svaki slučaj.

 

Pravo povlačenja suglasnosti: Tamo gdje se oslanjamo na Vaš pristanak za obradu podataka, imate pravo povući takav pristanak u bilo kojem trenutku. To se osobito odnosi na kolačiće, te smo implementirali funkcionalnost na našoj web stranici kako bismo to podržali.

 

8. Kolačići

U nastavku pronaći ćete više informacija o svakom od kolačića koje koristimo na našim web stranicama i kako ih možete onemogućiti. Ako onemogućite kolačiće, neke ili sve značajke naše web stranice možda neće funkcionirati ispravno ili uopće neće funkcionirati. Ako želite onemogućiti kolačiće, to možete učiniti promjenom postavki preglednika web stranica da biste odbijali kolačiće. Kako to učiniti ovisit će o pregledniku koji koristite. Svi moderni preglednici omogućuju Vam promjenu postavki kolačića i obično se nalaze u izborniku "opcije" ili "preference" Vašeg preglednika. Pojedinosti potražite u opciji 'Pomoć' u pregledniku. Ako tražite više informacija o kolačićima, preporučujemo da posjetite  www.allaboutcookies.org  koji sadrži sveobuhvatne informacije o kolačićima i kako promijeniti postavke na širokom rasponu preglednika. Ako želite povući Vašu suglasnost za određene kolačiće koji se koriste na našim web stranicama, kliknite na gumb "Postavke kolačića" pri dnu naših web stranica.

 

Strogo neophodni kolačići. Ovi kolačići su neophodni za funkcioniranje naših web stranica i ne mogu se isključiti u našim sustavima. Oni se obično postavljaju samo kao reakcije na Vaše radnje koje se odnose na zahtjev za uslugama, kao što je postavljanje Vaših postavki privatnosti, prijavljivanje ili popunjavanje obrazaca. Možete postaviti Vaš preglednik da blokira ili upozori Vas o ovim kolačićima, ali neki dijelovi naših web stranica neće funkcionirati. Ovi kolačići ne pohranjuju nikakve osobne podatke.

 

Izvedbeni kolačići. Ovi kolačići omogućuju nam da brojimo posjete i izvore prometa kako bismo mogli mjeriti i poboljšati izvedbu naših web stranica. Pomažu nam da saznamo koje su stranice najviše i najmanje popularne i da vide kako se posjetitelji kreću po web-lokaciji. Ako ne dozvolite te kolačiće, neke ili sve ove usluge možda neće ispravno funkcionirati. Sve informacije koje prikupljaju ove kolačiće skupljaju se i s toga su anonimni. Ako ne dozvolite te kolačiće, nećemo znati kada ste posjetili našu web-lokaciju i nećemo moći nadzirati njegovu izvedbu.

 

Funkcionalni kolačići. Ovi kolačići omogućuju web stranici da pruži poboljšanu funkcionalnost i personalizaciju. Možemo ih postaviti mi ili treći pružatelji usluga čije usluge smo dodali na naše stranice.

Ciljani kolačići. Ovi kolačići mogu biti postavljeni na našim stranicama od strane naših partnera za oglašavanje. Isti se mogu koristiti od strane ovih tvrtki za izradu profila Vaših interesa i prikazivanje relevantnih oglasa na drugim stranicama. Isti ne pohranjuju izravno osobne podatke, već se temelje na jedinstvenoj identifikaciji Vašeg preglednika i internetskog uređaja. Ako ne dozvolite te kolačiće, doživjet ćete manje ciljano oglašavanje.

 

Kolačići za društvene medije. Ovi kolačići su postavljeni od strane niza društvenih medijskih usluga, koje smo dodali na web stranicu, kako bismo Vam omogućili da dijelite naš sadržaj sa svojim prijateljima i mrežama. Oni su sposobni za praćenje Vašeg preglednika na drugim mjestima, stvarajući profil Vaših interesa i moguće drugih osobnih podataka. To može utjecati na sadržaj i poruke koje vidite na drugim web stranicama koje posjećujete. Ako ne dozvolite te kolačiće, možda nećete moći koristiti ili vidjeti ove alate za dijeljenje. Platforme društvenih mreža za koje postoje kolačići za društvene medije na našim web stranicama uključuju Facebook, LinkedIn, Twitter, google + i Instagram . Mi Vas upućujemo na web stranice tih platformi društvenih medija za svoje obavijesti o privatnosti i pravila.

 

Oznake. Oznaka je opći naziv za elemente koda koji se nalaze na našim web stranicama. Većina oznaka jednostavno opisuje sadržaj stranice, no određene vrste oznaka sadrže programske elemente ili ubrizgavaju dinamički sadržaj kao što su video ili audio datoteke na stranicu. Neke oznake, posebice one koje dodaju sadržaj ili funkcionalnost iz izvora izvan Vaše domene, mogu nositi rizike privatnosti koji zahtijevaju procjenu i upravljanje. To su oznake treće strane i u većini slučajeva pružaju dodatnu vrijednost Vašoj web stranici. Međutim, morate biti svjesni istih, tako da se možete usredotočiti na mjesta na kojima postoje veći rizici. Većina kolačića postavljenih na našim web stranicama biti će postavljena putem ovih oznaka, ali neke oznake također mogu prikupljati podatke o Vama bez upotrebe kolačića.

 

9. Poveznice na druge web stranice

Naše web stranice mogu sadržavati poveznice na druge web stranice koje nisu povezane s nama radi Vaše udobnosti. Kada pristupite tim poveznicama, napustit ćete našu web stranicu. Ne kontroliramo takve web stranice. Ove web stranice imaju vlastitu politiku i praksu s obzirom na online privatnost, a mi ne možemo biti odgovorni za praksu privatnosti ili sadržaj tih nepovezanih web stranica. Radi izbjegavanja sumnje, osobni podaci koje odaberete da date nepovezanim web stranicama trećih strana, nisu pokriveni ovom Izjavom o privatnosti.

 

Možemo prikazivati ​​oglase trećih strana. Takav oglašivač može tražiti i Vaše osobne podatke. Ne možemo biti odgovorni za praksu privatnosti oglašavača na našim web stranicama. Međutim, potičemo naše partnere i oglašivače da usvoje pravila o privatnosti koja poštuju lokalne zakonske zahtjeve.

 

10. Ured za zaštitu privatnosti i podataka i službenici za zaštitu podataka

James Hardie je uspostavio Ured za zaštitu privatnosti i podataka sa stručnjacima za zaštitu podataka koji se nalaze u SAD-u, Europskoj uniji i Australiji. Osim toga, za Njemačku, James Hardie je imenovao službenika za zaštitu podataka.

Ako imate pitanja u vezi s obradom Vaših osobnih podataka ili ako smatrate da su Vaša prava na privatnost povrijeđena, kontaktirajte nas na:

Ured za zaštitu privatnosti i podataka Voditeljica zaštite podataka Njemačka

Europa (općenito)

Njemačka (samo)

Pažnja: Ured za zaštitu privatnosti i podataka

Düsseldorfer Landstraße 395,

47259 Duisburg,

Njemačka

 

Dpo@jameshardie.com

 

Pažnja: Voditelj za zaštitu podataka

Düsseldorfer Landstraße 395,

47259 Duisburg

Njemačka

 

datenschutz-fermacell@jameshardie.com

11. Verzija

Verzija ove Izjave o privatnosti datirana je 11. travnja 2018. godine. S vremena na vrijeme možemo izmijeniti ovu Izjavu o privatnosti. Posjetom naše web stranice potvrđujete i prihvaćate ovu Izjavu o privatnosti. Vaše daljnje korištenje naše web stranice nakon što su promjene objavljene u Izjavi o zaštiti privatnosti, predstavlja Vaše prihvaćanje takvih promjena.

12. Postavke kolačića

Postavke kolačića