Powerpanel HD - Ploča vanjskog zida

Powerpanelom HD objedinjavaju se sva značajna svostva vanjske direktne obloge: zaštita na atmosferilije, statička svojstva, protupožarstvo, akustička zaštita, ekološka i zdravstvena podobnost.

Primjena u svojstvu fasadne obloge i visokokvalitetene, protupožarne obloge

Powerpanel HD

Do sada se za vanjsku, završnu oblogu drvenih okvirnih konstrukcija upotrebljavalo više različitih materijala, sa svim rizicima i predradnjama koje oni uključuju, budući da su međusobno različiti. Ili su postojala ograničenja kod granica upotrebe svakog pojedinog od ovih različitih materijala.

Sa fermacell Powerpanelom HD nudi se građevinski ispitan i dokazan produkt, koji objedinjuje slijedeća svojstva kod primjene za vanjske zidove drvenih, kanatnih konstrukcija:

  • statičku funkciju nosive obloge kao ukrute
  • trajnu zaštitu kod direktno nanesene žbuke

Powerpanel HD su cementne, sandwich ploče armirane sa staklenim vlaknima, sa dodatkom laganog, napuhanog granulata (u srednjem sloju), i recikliranog granulata staklene pjene (u oba oblozna sloja). Ploče se nude u standardnim formatima 1000/2600/3010x1250x15 mm.

Rezanje na željeni format
Rezanje na željeni format

Ploče se dade rezati na željeni format uobicajenim mašinama za obradu drva.

Pričvršćivanje
Pričvršćivanje

Za pričvršćivanje ploča koristi se obavezno pribor za klamice, koji ima ograničenje dubine prihvata.

Uključeno protupožarstvo
Uključeno protupožarstvo

Odgovarjućom konstrukcijom ostvaruju se protupožarstveni kriteriji, koji vrijede za vanjske zidove drvenih konstrukcija od F 30-B/F-90 B.